Vermijd discussies achteraf en leg de staat van je huurpand digitaal vast

Snel, eenvoudig & transparant
Sta je op het punt een woning te huren of verhuren? Dan moet je een plaatsbeschrijving laten opmaken. Een document dat bewijst in welke staat het pand zich bevindt aan het begin van de huur. Zo kan je na het beëindigen van het contract gemakkelijk eventuele schade staven.
Objectief en gedetailleerd verslag
Een plaatsbeschrijving is wettelijk verplicht en bijna even belangrijk als een huurcontract. Of je nu huurt of verhuurt, je hebt alle belang bij een gedetailleerd en ondubbelzinnig schriftelijk verslag. Zo vermijd je eventuele discussies achteraf. Als onafhankelijke tussenpersoon zorgt Setl voor een objectieve vaststelling van de situatie bij aanvang en afloop van de huurovereenkomst. We controleren kamer per kamer, nemen foto’s ter ondersteuning en zetten alles in een overzichtelijk verslag.
Eenvoudige digitale afhandeling
Alle bevindingen worden netjes gebundeld in een digitaal verslag dat je ontvangt in je mailbox. Nadien heb je vijftien dagen de tijd om opmerkingen te formuleren. Met alles akkoord? Onderteken het document en vervolgens registreren wij het, zodat je volledig wettelijk in orde bent.
Ook bij aanvang van de werken
Ben je aannemer? Ga je zelf bouwen? Of wordt er naast je woning gebouwd? Ook dan is een plaatsbeschrijving van groot belang. Er is altijd een risico dat aanpalende gebouwen schade oplopen. Setl maakt voor jou een verslag op dat aantoont hoe de situatie eruitziet voor en na de uitvoering van de werken.
Een plaatsbeschrijving nodig?
Bereken vrijblijvend wat het je kost
Heb je vragen?
Neem gerust contact op.
Via email
Silke Peirlinck
vastgoedexperte